II TARGI OPIEKI I ZDROWIA 65+ ZA NAMI

Odczarujemy Świat Seniorów i ich Opiekunów.

16 i 17 kwietnia 2016 w Gdańsku odbyły  się II Targi Opieki i Zdrowia NIEZALEŻNI 65+.

Organizatorzy: Fundacja Niezależni, Miasto Gdańsk oraz Międzynarodowe Targi Gdańskie zaprosili na to wyjątkowe wydarzenie, seniorów, opiekunów, pielęgniarki, fizjoterapeutów i lekarzy.
Podczas  Targów  zaprezentowano  wiele rozwiązań wspierających aktywność seniorów oraz poprawiających jakość ich  życia. Wszyscy odwiedzający mogli wziąć aktywny udział w różnorodnych, atrakcyjnych zajęciach  sportowych, kulinarnych, rękodzielniczych i innych. Tworzylismy na nich min. dzieła z owoców i warzyw - takie jak na załączonym zdjęciu. Czas umilały liczne występy chórów, grup teatralnych oraz tanecznych.

Opiekunowie, fizjoterapeuci i lekarze  mieli okazję zapoznać się z ofertą nowych i bardzo ciekawych  możliwości, wspomagających ich codzienną pracę. Dla nich odbyły się także liczne warsztaty i wykłady tematyczne.
Cieszymy się, że to wydarzenie połączyło potrzeby seniorów  z ofertą dostępną na rynku produktów i usług.

W dniu poprzedzającym  Targi w gdańskim Urzędzie Marszałkowskim odbył  się konferencja „Profesjonalna Opieka nad seniorem – trendy i możliwości dla woj. pomorskiego”. Zaproszeni goście  poruszyli tematy związane z  możliwościami oraz doświadczeniami w opiece, z wykorzystaniem rozwiązań technologicznych.

Serdecznie dziękujemy wszystkim wystawcom, wykładowcom, organizatorom warsztatów, zajęć sportowych, któy przyczynili się do uatrakcyjnienia oferty targowej.

Równie gorąco dziękujemy wszystkim, którzy zechcieli nas odwiedzić i skorzystać z oferty targowej.

Do zobaczenia w przyszłym roku.

Zespół Fundacji NIEZALEŻNI

Poniżej krótka relacja fotograficzna.