Pasaż Tesco - Poznaj Bliskiego Sąsiada - Zakończenie cyklu spotkań

Pasaż Tesco - Poznaj Bliskiego Sąsiada -  Zakończenie cyklu spotkań

24.01.2015 zakończyliśmy razem z Małą Agencją Kulturalną, cykl spotkań "Poznaj Swojego Sąsiada" w pasażach TESCO.
Równiez tym razem prezentowalismy symulator odruchów senioralnych. W trakcie spacerów w pasażu sprawdzaliśmy czy ktoś o mocno ogarniczonej mobilności  może swobodnie usiąść lub zrobić zakupy......było różnie. Nie zawiedli jednak ludzie, oferujący wsparcie  osobie, która przemierzała pasaż ubrana w symulator.
Oczywiście prezentowaliśmy również teleopiekę i tutaj ukłon w stronę Małej Agenji Kulturalnej. Tym razem pomoc przy pomocy tajemniczego czerwonego przycisku  wzywała babcia Czerwonego Kapturka kiedy do jej domku zakradł się wilk, oraz krasnoludki, kiedy królewna Śnieżka zasłabła. Wszyscy - dzieci i oczywiście dorośli ( przecież w każdym z nas tkwi wewnętrzne dziecko ) bawiliśmy się świetnie. Rodzice, którzy mogli zobaczyć swoje pociechy w teatralnym spektaklu bardzo interesowali się teleopieką, zasadami działani oraz możliwością skorzystania z takiej usługi.Dzieci natomiast pytały czy babcia i dziadek też będą mieć taki przycisk - i jak tu nie mówić, że łączymy pokolenia.