Teleopieka dla Pana Stanisława.

To niesamowita historia!!

We wrześniu tego roku pojawił się artykuł o seniorze uwięzionym przez 10 godzin w wannie. http://www.tvn24.pl/poznan,43/kilkanascie-godzin-w-wannie-strazacy-uratowali-83-latka,569638.html
Sytuacja nie do pozazdroszczenia, która postawiła nas w stan mobilizacji. Trzeba go odnaleźć i zaproponować teleopiekę! Nie znaliśmy wówczas Pana Stanisława ani on nas. Jednak na naszej drodze poszukiwań spotkaliśmy dobrych ludzi, którym chciało się chcieć, pomóc nam i Panu Stanisławowi.

Długa podróż do Kalisza i udało się!!!!! Bardzo miła rozmowa z Seniorem oraz jego bliskimi, i teleopieka zagościła w domu Pana Stanisława - mamy nadzieję na stałe.

Taka oto historia opisana w kilku słowach. Nie ustajemy w swoich poszukiwaniach. Takich osób jest dużo więcej. Nie do każdego możemy dotrzeć. Ochrona danych osobowych, brak odpowiedzi na wysyłane zapytania i wiele innych czynników. Jednak wierzymy,  że nadszedł czas, w którym jako społeczeństwo dojrzeliśmy do zmian w systemie opieki i "przycisk życia" staje się jej nieodłącznym elementem. Mówcie o tym, pamiętajcie i bądźcie wrażliwi na to, co dzieje się być może blisko, za ścianą na tej samej klatce schodowej, a może u najbliższych Wam osób.